Tänker du kanske att du har hört ordet med vet inte riktigt hur du ska kunna förklara det för din lilla son som undrar vad en portfölj är för någonting. Kanske du inte riktigt vet själv?
En portfölj är en slags väska som är anpassad för att ha papper, mappar och pärmar i. Det är ofta personer som arbetar på kontor eller har liknande pappersarbete som använder sig av en portfölj.

Du har säkert sett en man i kostym som bär på en portfölj. Denna väska är väldigt ofta tillverkad i ett brunt eller svart läder eller ett skinnmaterial. En annan typ av portfölj är den virtuella där man samlar olika typer av värdepapper som obligationer eller fonder. Då är ordet portfölj ett samlingsnamn för detta ändamål.

Var kan man köpa portföljer?

Du kanske även undrar var just du kan få tag på en portfölj? Kanske du behöver en till ditt arbete eller kanske bara att ha hemma och förvara papper och liknande saker i? Bara du själv vet vad du ska använda din portfölj till. Man kan hitta dem i välsorterade butiker och även genom nätet, Det billigaste sättet att köpa en portfölj är antagligen via internet och där kan du spara en liten slant jämfört med om du köper den i en vanlig butik.

Det brukar oftast vara så att saker och ting är en aning lite billigare om man beställer dem online. Utbudet på internet är stort och du kan oftast både beställa portföljer i äkta skinn och även i skinnimitationer. Dock är äkta skinn mera slitstarkt.